Weekly Photo Challenge: Lunchtime

Lunch på språng…nästan värre än vanligt. Men god nog att hålla mig vid liv resten av dagen! Det är så att det som inte blir gjort i skolan före påsk – det blir inte riktigt gjort. Så tiden just före påsk är hektisk. Sen har ju skolverket påpassligt nog lagt alla nationella prov samtidigt, samt utökat antalet prov med minst en tredjedel de senaste åren.

The WordPress Weekly Photo Challenge had me chasing some beautiful lunch tables...but. These last few weeks before Easter are just smacked with work and students wanting to finish old tests and help polishing for new ones. National tests are all over the place and then we had a dear collegue dying on us. Just like that – totally unexpected.

So, my inconspicuous lunch today…can you even find it? I hardly could – and I had to eat it standing…

lunch 001

Where did I put it now…lunch 002

…and what was it really? At least far from the flashy candle lit ones I prefer…

but good enough to help me through the day!

14 comments on “Weekly Photo Challenge: Lunchtime

  1. Tja… vad ska man säga. Det låter inte som en optimal arbetsmiljö, även om det säkert fanns en god tanke i lösningen från början. Arbetslag, tillgänglighet, transparens och så vidare. Man förbiser att den som arbetar med människor också måste ha tid för reflektion och stillhet för att kunna göra ett bra jobb, och hålla länge. Du verkar ha ett rikt liv på fritiden med familj och natur – det är nog en förutsättning för den sortens öppna rumslösningar.

    • God analys. När det inte fungerar hemma är det ett problem att inte kunna få ro på arbetet i en egen vrå. Men tänket är märkligt på flera sätt på skolan. Pengar skulle sparas. Bland annat vårt program var utlokaliserat i en annan byggnad. Vi, Natur och teknik, fick flytta in (maj 2012) under samma tak som de andra programmen. Lokalerna renoverades före vår inflyttning, men man tänkte inte tillräckligt stort. Barnkullarna har varit i minskande några år, men förväntas öka igen runt 2015, 2016…Vi är duktiga på att marknadsföra oss – vilket ju numera förväntas av den kommunala skolan också – och har således redan blivit för stora för exempelvis kemisalen. (Det går inte att undervisa i kemi, fysik, biologi utan specialutrustning). Hur löser vi detta år 2016? Negativ marknadsföring, eller? Nej, det är vansinne att organisera skolan på det sätt som är gjort. Friskolorna får nu betala för en alltför okontrollerad expansion och många bra kommunala skolor har fått lägga ner på grund av för få elever.

  2. Det ser ut som ditt skrivbord befinner sig mitt i ett öppet landskap? Jag hoppas att du har någon mera privat vrå att dra dig undan på emellanåt. F ö delar jag din entusiasm för broccoli.

    • Vi sitter sex stycken i öppet landskap, ja – och jag har ingen privat vrå att dra mig undan till. Att inte kunna dra sig undan är i sanning en brist och något jag skulle behöva kunna göra. Som tur är sitter vi sällan mer än två stycken på plats samtidigt. Oftast sitter vi inte alls.

  3. I admire you, teachers .. the job and hours you put in .. all the time. I wish I had my soup today standing .. because it’s all over my netbook now, everything is working except the tabs – they response funny. Love your shot, looks like organized chaos.

  4. Åh herregud ….. Alltså ni lärare … Jag är full av beundran över hur ni hinner med allt … Men detta förklarar hur ni hinner med lunchen !
    Jag hade min första lektion idag med min nya klass … Dagens ämne var ..Ångest … // Maria

Halva verket är läsarens - så, vad säger Du? As the second half is the reader's - I'd love to have Your line!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.