Weekly Travel Theme: Mystical

För mig är mystik och mystisk mest förknippat med djupa skuggor i djupa skogar. Ailsas Travel Theme får mig att genast plocka fram den subtropiska regnskogen på Nya Zeeland. Sen har jag också stor respekt för vatten. Djupa vatten inte minst. En resa till Barcelona fick mig att också se mystiken i flygande vatten…för, vad döljer sig därunder vattenkaskaden? Egentligen? Fantasin är en härlig gåva till oss människor!

Enlighten yourself at Ailsa’s Travel Theme: Mystical. Because…many of us find this Mystical in the deep shadows of the forest where strange and beautiful creatures hide, under the roots of the giant trees or under the rich moss and leaves. Even in strange and foreign waters things Mystical reigns…

Walking further into the subtropical rainforest, the remains of old giants seem to grin at you …

Sometimes they even – or almost – come alive…

…and it is so dark and shady that you feel the tangible presence of those old spirits surrounding you.

And you wonder – who, or what, is out there?

16 reaktioner på ”Weekly Travel Theme: Mystical

 1. Härliga skogsbilder! Riktig trollskog där du fångat ett och annat väsen på bild. Gillar man sagor som jag gör så måste man tycka om de här bilderna.

  • Jag gillar också sagor…Tack för en härlig kommentar som jag uppskattar mycket! Jag har botaniserat lite hos dig och tycker om…Fina kattbilder också.

   Min favorit är John Bauer när det gäller illustrationer. Att vandra i den subtropiska regnskogen på NZ var som att stiga rakt in i Bauers illustrationer. För han var ju aldrig på NZ – så det kan inte vara tvärtom…Jag har också skrivit om ett antal äldre sagor så att de passar ännu bättre till hans fantastiska konstverk. De ligger på John Bauermuseet nu.

   • Imponerande att du fått dina sagor till muséet. Du vet en del om JB också. Whao! Vilken lyckospark att hitta till just din blog.

 2. Verkligt förtrollande bilder. Rena trollskogen. Bilden från Barcelona är också super. Fick du ta många bilder innan du var nöjd med den sista?

  • Tro det eller ej – jag försökte bara den gången…Jag tror du har varit vid samma fontän, eller hur? Man ser inte den här chansen/möjligheten från så många håll i folkvimlet. Jag råkade bara!

 3. Här fick jag mitt lystmäte i vackra bilder av åldrade träd. Som du sett i min blogg så älskar jag skogen, den ger en så mycket i frågan om upplevelser.
  Sista bilden var var en riktig ”fotopärla ” !
  Ha det bäst ! // Maria

Halva verket är läsarens - så, vad säger Du? As the second half is the reader's - I'd love to have Your line!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.