Inspiration

Ja, var får man den ifrån denna regniga sommar? Barcelona kanske. Att tänka tillbaka på värmen, den sköna konsten och människor från alla världens hörn. Den fantastiska arkitekturen, den goda maten och ljumma kvällars långsamma promenader. Får jag bjuda på några enkla shots? Vilka du än väljer kan det inte bli fel – du är i Barcelona!

Joan Miró

Gaudí förstås

Hundar naturligtvis

Marknad

På väg till stranden

Kanske du känner för det här…

…eller det här…

…eller en lugnare avslutning på kvällen

4 reaktioner på ”Inspiration

 1. Så fina bilder du tagit! Vilken kamera använder du? Det handlar naturligtvis inte bara om kameran utan motiven är också fina.

  När jag besökte Barcelona i juni tog jag också en bild av en liknande hund någonstans i gamla kvarteren. Kan det vara samma hund?

  Miró-museet hann jag inte besöka men enbart första bilden visar vad jag missade. Men det går väl fler tåg (flyg).

  • Roligt att du tycker om dem! Motiv finns det gott om i Barcelona och fler flyg går dit… Kamera? Jag har en Nikon D40 – en enkel och behändig systemkamera jag köpt begagnad på nätet. För närbilder använder jag nästan hellre min lilla pocketkamera, en Canon Ixus 230 HS. (Den är mycket bra i dåligt ljus, /kväll/natt också)Den stora kameran är inte bra på närbilder, men istället för att köpa ett dyrt macro fick jag tipset i fotoaffären att köpa en liten pocket som kostar kanske en tredjedel av priset för ett objektiv.

   Jag är mycket nöjd med den dealen. Kvalitén räcker bra för mig.

   Hunden är en basset och den rasen är inte vanlig här hos oss. Jag vet inte hur det är med Barcelona och Spanien där, men det är ju inte omöjligt att det är samma hund. Det var en ganska ung kille som gick med den.

   Miró rekommenderas. Särskilt utomhusdelen var fin, tyckte jag.

 2. Åh va härligt de ser ut, näst sista fotot e ju bara sååå läckert! Hur går de för er med den fyrbenta lilla vännen??…hoppas han e pigg och mår bra! kramiz

  • Jo, vi råkade hamna på ett jätteevent för motorcykelentusiaster. Kanske inte riktigt vår grej egentligen, men man beundrar deras entusiasm och hur väl de sköter om sina cyklar. Sen ser det ju visst läckert ut på kvällen…

   Mille är med ännu. Superpigg ibland och ibland trött och vill inte gå ut. Äter ibland men har blivit så tunn. Tokpigg ändå när det ska vara. Vi får se, antar att man vet när det är dags. Vi har i alla fall gjort allt för att utröna vad felet är – men ingen kan hitta något.

   Hoppas det går bra med din Annie.
   Kram

Halva verket är läsarens - så, vad säger Du? As the second half is the reader's - I'd love to have Your line!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.